GK Questions Asked in RRB CBT Exam (03.04.2016) - 2nd Shift

1) Sikkim became state in which year?
Ans: 1975
2) Who is the author of Malgudi Days?
Ans: R.K. Narayan

3) Which is Largest Fresh Water lake in India?
Ans: Wular Lake
4) Foundation Year of Arunachal Pradesh?
Ans: 1987
5) Who was Carl Marx?
Ans: The German philosopher, revolutionary economist
6) What is LIGO?
Ans: Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory
7) Which is most abundant natural combustible gas?
Ans: Methane
8) 1896 Olympics held first time at?
Ans: Athens, Greece
9) India got freedom on 15th August on which time?
Ans: Night
10) Make in India Logo designed by?
Ans: Wieden Kennedy
11) What does BESK Stand for?
Ans: Binary Electronic Sequence Calculator
12) What is Sighmo?
Ans: Festival
13) “In the practice of tolerance, one’s enemy is the best teacher” is quote by?
Ans: Dalai Lama
14) Limerick is?
Ans: A five line poetry
15) Currency of Bhutan?
Ans: Bhutanese Ngultrum
16) Where is Adhai Din Ka Jhonpra is located?
Ans: Ajmer, Rajasthan
17) What is WLAN?
Ans: Wireless Local Area Network
18) What is PNR?
Ans: Passenger Name Record
19) What is bicameral system?
Ans: A system of government in which the legislature comprises two houses.
20) What is Oneirology?
Ans: scientific study of dreams.
21) What is vivipara?
Ans: hat produce their young alive
22) Who is young surgeon of India?
Ans: Akrit Pran Jaswal 


Join 40,000+ readers and get free notes in your email


Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com