### I. Study The following Pi- Chart and Answer carefully.

Click the image to zoom |

**1. What is the amount spent by the family on Commuting?**

1.Rs. 9600

2.Rs. 8400

3.Rs. 7200

4.Rs. 6000

5.None

**2. What is the total amount spent by the family on Telephone Bills, Health and Electricity together?**

1.Rs. 13800

2.Rs. 18600

3.Rs. 17400

4.Rs. 20400

5.None

**3. What is the ratio of the amount spent by the family on Groceries to the amount spent on House**

**Rent?**

1.23 : 18

2.13 : 28

3.18 : 23

4.28 : 13

5.None

**4. Amount invested by the family on Savings forms what per cent of the amount spent on Health?**

1.123

2.81.25

3.120.50

4.85.75

5.None

**5. Total amount spent by the family on Commuting and Telephone Bills together forms approximately . what per cent of the amount spent on Groceries?**

1.153

2.148

3.135

4.112

5.96

### II. Study Following table and answer carefully .

Click the image to zoom |

**6. Total population of city M for all the given years together is what percent of the total population of city P for all the given years together ? (rounded off to nearest integer)**

1.32

2.36

3.38

4.29

5.28

**7. What is the respective ratio between total population of cities K, M & N together in 2004 & totalpopulation of cities L. J & P together in 2001 ?**

1.23 : 25

2.21 : 23

3.21 : 25

4.21 : 22

5.22 : 23

**8. If in 2004 7% of the population of city N was illiterate & 6% of the population of city K was illiterate what is the respective ratio between illiterate populations of cities N & K ?**

1.91 : 68

2.89 : 66

3.92 : 67

4.81 : 67

5.91 : 66

**9. Population of city M in 2002 is approximately what percent of the total population of all the six cities in that year ?**

1.11

2.9

3.14

4.7

5.12

**10. In 2003. in city J. 48% of the population was female population & for city L it was 47%. What was the total male population (in lakhs) of these two cities in 2003 ?**

1.27.44

2.23.44

3.22.47

4.24.24

5.24.74

## Must follow

Data Interpretation Guide here

### Answers :

1) (12*60000)/100 =7200

2) (10+16+8)*(60000/100)=20400

3) 23 : 18

4) (13*100)/16 = 81.25

5) ((12+10)/23)*100 = 95.65 = 96%

6) M = 9+12+13+15+17+19 = 85

P = 31+35+36+38+39+44 = 223

Percentage = (85*100)/223 = 38.11 = 38%

7) K,M & N population in 2004 = 22 + 15 + 26 = 63

L,J & P population in 2004 = 23+12+31 = 66

Ratio = 63 : 66 = 21: 22

8) N:K = (26*7) : (22*6) = 91: 66

9) In 2002 All 6 cities population = 16+18+28+12+22+35 = 131

City M population in = 12

Percentage = (12*100)/131 = 9.16 = 9%

10) Male population in J 2003 = (52*17)/100 = 8.84

Male population in L 2003 = (53*30)/100 = 15.90

Total = 8.84+15.90=24.74 Lakh

*SBI PO Smart Prep Kit by Ramandeep Singh - Get here*####
*Bank Exams Today Notes*

*Bank Exams Today Notes*

## 0 comments:

## Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com