GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 27.08.2016 (1st Shift)

1) Where the Headquarters of FIFA are located?
Ans: Zurich 

2) Which monument is called Dream of Stones?
Ans: Panch Mahal

3) Which component is responsible for acid rain?
Ans: Nitrogen Oxides & Sulfer Di-Oxide 

4) "A thing of Beauty is Joy forever" is written by?
Ans: John Keats 

5) Boiling Point of Water Depends upon?
Ans: Atmospheric Pressure 

6) Which among the following state has the highest literacy rate ?
Ans: Mizoram 

7) What is Zeolite ?
Ans: Hydrated Aluminosilicate Minerals 

8) What is the minimum no. of members to be present in Parliament to start the proceedings of the house?
Ans:1/10th of total seats, 55 

9) In which year did the Kakori Robbery took place?
Ans: 1925 

10) Siachen Glacier is a dispute between which 2 countries?
Ans: India & Pakistan 

11) Who is the First Female Governor of an Indian State?
Ans: Sarojini Naidu 

12) Which among the following Government Bodies accounts are not audited by CAG?
Ans: Local Body 

13) Which Desert has high gold reserves?
Ans: Gobi 

14) Pollutant, being the biggest source of air pollution in world?
Ans: Carbon Monoxide 

15) Name the Process by which Bubbles from Liquid are formed?
Ans: Surface Tension


Join 40,000+ readers and get free notes in your email


Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com