Vaisakhi Offer- Use Code VAISAKHI24

Register Now

GK Questions Asked in RRB CBT Exam (28.04.2016) - 3rd Shift

Published on Thursday, April 28, 2016

1) Kathakali belongs to which state?
Ans: Kerala 

2) Archery was introduced in olympics in which year?
Ans: 1900

3) Cell found in plant not in animal?
Ans: chloroplasts 

4) First animal to enter space?
Ans: Laika 

5) Clinical thermometer invented by?
Ans: Sir Thomas Clifford Allbutt 

6) Study of sand?
Ans: arenology 

7) Atomic number of oxygen ?
Ans: 8 

8) Subhash Chandra Bose founded which party?
Ans: Indian National Congress 

9) Last king of chola dynasty?
Ans: Rajendra Chola III 

10) first summer olympic games?
Ans: 1896 

11) statue made by modi in britain?
Ans: Basaveshwara statue
 
12) Strategic Air Command (SAC) headquarters located at?
Ans: Columbia 

13) last governor General of India ?
Ans: Rajagopalachari 

14) Which year did the kyoto protocol start?
Ans: 1997 

15) Which country PM residence is known as Temple Tree?
Ans: Prime Minister of Sri Lanka 

16) In which space craft did Rakesh sharma travel?
Ans: Soyuz T-11 

17) Arundhathi roy belongs to which NGO?
Ans: NGO-ization 

Thanks.
ebook store

About us

ramandeep singh

Ramandeep Singh is a seasoned educator and banking exam expert at BankExamsToday. With a passion for simplifying complex concepts, he has been instrumental in helping numerous aspirants achieve their banking career goals. His expertise and dedication make him a trusted guide in the journey to banking success.

  • Follow me:
Close Menu
Close Menu