English Mania: Cloze Test

Dear Readers,
Today we are presenting English Mania which is based on Cloze Test for upcoming IBPS Clerk Main. Try to solve it. You may expect similar type of cloze test in your upcoming exams.

English Mania: Cloze Test

Directions (Q.1-10): In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words/phrases are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

Scientists have  developed an electronic circuit that (_1_) the wiring of the human brain in some ways - an achievement that (_2_) revolutionalise computer science and (_3_) understanding of how nature's most powerful (_4_) works. The (_5_) built on a (_6_) chip the size of finger nail, is (_7_) from the thinking machines of science-fiction. For one thing it cannot (_8_) , the way the (_9_) can. But researchers say it could (_10_) in better speech and object recognition by computers.


1.
a) mimics
b) limits
c) expands
d) imitates
e) brings

2.
a) shall
b) ought
c) develop
d) impair
e) help

3.
a) improve
b) mild
c) timid
d) exceed
e) revoke

4.
a) circuit
b) brain
c) electronic system
d) processor
e) flexible

5.
a) brain
b) head
c) circuit
d) system
e) board

6.
a) minute
b) electronic
c) silicon
d) big
e) small

7.
a) below
b) far
c) above
d) around
e) upward

8.
a) recognise
b) learn
c) find
d) match
e) equate

9.
a) brain
b) chip
c) processor
d) computer
e) machine

10.
a) work
b) respond
c) result
d) fit
e) courage


ANSWER:

1. a
2. c
3. a
4. c
5. c
6. c
7. b
8. b
9. a
10. c

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com